700 milliós sikkasztás és pénzmosás

Újabb nyomozás indukhat az IL Ferro ügyben

A BRFK 2007-ben csalás gyanújával már nyomozott az autóreklámokkal foglalkozó cég ellen, de akkor nem találtak bűncselekményre utaló adatokat.

2008.02.16 10:48Népszabadság Online

A Fővárosi Főügyészség napokon belül újra elrendelheti a nyomozást az IL Ferro Kft. ügyében - értesült a Népszabadság. A BRFK 2007-ben csalás gyanújával már nyomozott az autóreklámokkal foglalkozó cég ellen, de akkor nem találtak bűncselekményre utaló adatokat. Ezután azonban a vámnyomozókhoz került az ügy, akik 700 milliós sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanújára bukkantak. 

A Népszabadság információi szerint a Fővárosi Főügyészségen is már csak az nem dőlt el, hogy a rendőröket, vagy a vámosokat bízzák-e meg a nyomozással a tavaly nyáron fizetésképtelenné vált céggel kapcsolatban. Az IL Ferro-ügynek több száz károsult autótulajdonosa van, számukra hozhat fordulatot az új nyomozás, főleg ha a vámőrségnek sikerül lefoglalnia a cégből "kimenekített" vagyont - írja a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.