Lökdösődés, megalázás, fenyegetőzés a buszon

Rendőri védelmet kért a buszjáratokra Balatonmagyaród polgármestere

A rendszeres zaklatások miatt rendőrségi védelmet kért a helyközi buszjáratokon utazó diákok számára Balatonmagyaród polgármestere - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

2009.12.24 10:54zalai hírlap

A balatonmagyaródi fiatalokat folyamatosan piszkálják, szekálják az autóbuszra Zalakomárban felszálló társaik, rendre előfordul a lökdösődés, a másik megalázása és fenyegetőzés - nyilatkozta a lapnak Németh Zoltán polgármester. Az autóbuszon utazó napilap munkatársa azt írta: a zalakomári általános iskolánál a felszálló diákok magvadult rajként vágtattak fel a járműre.

A gyerekek fékezhetetlennek tűntek, kizárólag az autóbuszon helyet foglaló, idősebb romákkal szemben mutattak némi tiszteletet. Az utasok szerint a legrosszabbra kell felkészülnie annak is, aki egyedül utazik ezeken a járatokon. Egy idős embert is csúfoltak, kigúnyoltak, megfenyegettek a zalakomári diákok, de a buszon utazók közül senki sem merte megvédeni.

A rendőrök ezen az útszakaszon legalább hetente egyszer ellenőrzik a járatokat - olvasható a napilapban. Lackner István, a Volán nagykanizsai helyközi üzemvezetője elmondta: a sofőr tettlegesen nem léphet fel, de kizárhatja az utazásból a nem megfelelően viselkedőket, ha pedig komolyabb probléma merül fel, rendőrt hívhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.