5 millióért végeztek beavatkozásokat

Előzetesből házi őrizetbe helyezték az őssejt-kuruzslókat

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Yurij Baltaytis professzort és asszisztensét, akik a gyanú szerint társaikkal együtt tiltott őssejtkezeléseket végeztek Magyarországon.

2009.12.10 09:57MTI

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész fellebbezést jelentett be - közölte a bíróság a honlapján. Sajtóhírek szerint a két gyanúsított korábban azért volt előzetes letartóztatásban, hogy így akadályozzák meg külföldre menekülésüket. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást.

A gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejtkezeléseket 2007-től, anyagi ellenszolgáltatás fejében. Az érintettek egy-egy kezelésért általában 25 ezer USA-dollárt vagy 5 millió forintot fizettek.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak több helyszínen is végeztek illegális őssejtkezelést, miközben az ezt alkalmazó cégnek csak őssejt tárolására volt engedélye, értékesítésre és beültetésre nem. Bartha László, az NNI szóvivője az MTI-nek azt mondta: a nyomozás folyamatban van, de arról részleteket nem közölt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.