A 17 éves lány megelégelte az erőszakot

Saját lánya molesztálásával gyanúsítanak egy tanárt Szigetváron

Szemérem elleni erőszak gyanújával rendőrségi eljárás indult egy szigetvári tanárral szemben a napokban, miután tizenhét éves lánya feljelentette, hogy többször molesztálta őt.

2009.10.26 15:02MTI

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó, több részletet nem közölt. Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a 36 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, de jelenleg szabadlábon védekezhet. A Pécsi Városi Bíróság ugyanis nem rendelte el előzetes letartóztatását.

A szóvivő magyarázata szerint nem voltak meg az előzetes letartóztatás különös feltételei. Mivel a gyanúsított büntetlen előéletű, állandó bejelentett lakcíme van, felelősségteljes munkát végez, lánya időközben édesanyjához költözött, a rendőrség pedig lefoglalta a tárgyi bizonyítékokat, ezért nem állt fenn a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítékok megsemmisítésének, elrejtésének veszélye - közölte.

Hajdú István hamisnak nevezte azt a Szigetváron terjedő információt, miszerint a pedagógus előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítvány elutasításához köze lehet annak, hogy a bíróság egyik munkatársának gyereke is abba az iskolába jár, ahol a gyanúsított tanít, valamint szakköri foglalkozást vezet. Hangsúlyozta: a Pécsi Városi Bíróság döntését másodfokon a Baranya Megyei Bíróság is helybenhagyta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.