Kívülről terjedtek be a lángok

Tűz pusztított egy mátészalkai gyárban

Kétmilliárd forint körülire becsülik a kárt a mátészalkai autótükörgyárban, ahol vasárnap pusztítottak a lángok egy 3.600 négyzetméter alapterületű csarnokban - közölte Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.

2009.09.14 10:09MTI

A tűzvizsgálat hétfőn megkezdődött, ami tisztázhatja majd a keletkezési okot - mondta az ezredes.

Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a tűz kívülről terjedhetett az épületre, s ezt szemtanúk vélekedése is erősíti.

Az igazgató tájékoztatása szerint a tűzoltók hétfőre virradó éjjel 2 órára végeztek a lángok teljes megfékezésével, de nap közben az utómunkálatok még feladatot adnak számukra.

Pernyák Sándor elmondta: a könnyűszerkezetes elemekből készült csarnok tetőszerkezete égett, középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.

Fluk Zoltánné, az autótükörgyár gazdasági igazgatója hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része cégük, a német Flabeg csoport másik mátészalkai telephelyén kap munkát. Ott emelt létszámmal indítottak műszakot, míg a munkások másik részét egyelőre szabadságra küldték.

A cégcsoport menedzsmentjének tagjai úton vannak Mátészalkára, s még hétfőn egyeztetnek a további termelési lehetőségekről.

Fluk Zoltánné közölte: a Flabeg cégcsoport hétfőn a megrendelőit is tájékoztatja arról, hogy rövid- és hosszú távon hogyan tudja teljesíteni a termékszállításokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.