Paneltűz kronológia 2009

Megdöbbentő adat: Évente 6000 lakástűz történik Magyarországon!

Három embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, miután tűz ütött ki Százhalombattán egy négyszintes panelházban. A tűz miatt negyven embert kellett az épületből kiköltöztetni.

2009.08.28 11:03MTI

Évente mintegy hatezer lakástűz történik az országban, a legtöbb lakástűz figyelmetlenség, feledékenység miatt keletkezik.

Az MTI Sajtóadatbankjának összeállítása a panelházakban történt, nyilvánosságra került idei tűzesetekről:

Január 20. - Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában egy tízemeletes panelházban, lakástűzben meghalt egy ember.

Április 25. - Tűz keletkezett a főváros XXI. kerületében a Reggel utcában egy panelház pincéjében. A csepeli panelház 14 lakásos lépcsőházából a pincetűz és a rendkívül erős füst miatt több mint húsz lakót ki kellett lakoltatni.

Június 7. - Kiégett egy kilencedik emeleti panellakás Budapesten a XI. kerületi Regős utcában, a tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett.

Július 13. - Egy terhes nőt, egy gyermeket és egy férfit is kimenekítettek XIII. kerületi lakásukból a tűzoltók egy budapesti paneltűzben, amely egy tízemeletes ház negyedik emeletén keletkezett.

Augusztus 16. - Miskolcon a Középszer utcában egy tízemeletes felújított panelépületben keletkezett lakástűzben egy középkorú nő és 13 éves fia vesztette életét. 16 éves lányát súlyos, életveszélyes szénmonoxid- és füstmértezéssel szállították kórházba, ahol 19-én életét vesztette.

A mentősök 14 embert láttak el különböző fokú füstmérgezéssel.

Több otthon kiégett, lakhatatlanná vált.

Augusztus 24. - Egy lakó szenvedett füstmérgezést abban a lakástűzben, mely egy lakótelepi panellakásban keletkezett Szolnokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.