Hangfelvétel igazolhatja ártatlanságát

Fókuszban a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottja!

Ruttner György szerint a csepeli kettős gyilkosságról készült hangfelvétel részleteiben és egészében is védencét, Deme Gábort igazolja - erről az ügyvéd azt követően beszélt az MTI-nek, hogy szerdán mintegy öt órán keresztül folytatódott ügyfele gyanúsítotti kihallgatása.

2009.07.29 19:55MTI

Az ügyvéd elmondta: szerdán első alkalommal meghallgathatták azt a felvételt, amely a bűncselekményt is rögzíti és annak leiratát is megkapták.

Ezt felolvasva Ruttner György közölte: az első lövést megelőzően az egyik áldozat K. Tamással többek között arról beszél, hogy a tanintézménytől elbocsátandó gondnok szekrényét feltörték, leltárba vették a holmiját, és azt másnap megkaphatja, ha a "dolgot" - ami Ruttner szerint a munkaviszonyt megszüntető dokumentumra vonatkozik - másnap az iskolába viszi.

K. Tamás a felvételen egyre ingerültebben követeli számítógépét. A vita azzal zárul, hogy az áldozat azt mondja: K. Tamásra nem számítottak a találkozón, de másnap elviheti holmiját. Ekkor dördül el az első lövés.

Az ügyvéd szerint a felvételen tisztán hallhatóak a lövéseket megelőző beszélgetések, a bűncselekmény és az azt követő beszélgetés is, amely Ruttner szerint igazolja, hogy K. Tamás kényszerítette Demét a szerver eltávolítására.

Ruttner szerint a felvételen az is hallható, hogy még a lövéseket megelőzően Deme Gábor megállapodik a másik áldozattal egy másnapi találkozóban és telefonszámot is cserélnek. Az ügyvéd szerint ez is igazolja, hogy védencének nem állt szándékában a gyilkosság.

Szintén a felvételen hallható, hogy K. Tamás káromkodva azt mondja: kézen lőtte magát, és utasítja Demét, hogy nyissa ki a szerverszobát.
megállapította, hogy Deme Gábor nem gyanúsítható a minősített emberölés társtettesi elkövetésével, azt kell megvizsgálni később, hogy a bűnpártolás gyanúja megállapítható-e.

Ezzel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője, Illés Hilda azt közölte, nem változtattak a gyanúsításon, vagyis továbbra is társtettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják a két férfit.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A bűncselekményt az egyik áldozat zsebében levő magnó rögzítette.

A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.