A sofőr kizuhant a járműből

Képek: Tartálykocsi és személyautó ütközött

Két súlyos és egy könnyű sérültje van annak a hétfő reggeli balesetnek, amelynek során összeütközött egy gázolajat szállító tartálykocsi és egy személyautó a Vas megyei Nemesbőd határában a 86-os számú főúton - közölte a rendőrség a helyszínen az MTI-vel.

További képek a balesetről képgaléria

2009.07.27 11:13MTI

A Csorna irányából Szombathely felé haladó, cseh rendszámú személyautó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütközött a szemből érkező magyar tartálykocsival - ismertette a helyszíni mentés koordinálásáért felelős rendőrtiszt. A teherautó vezetője megpróbált jobbra lehúzódni, ezért sikerült elkerülni a teljes frontális ütközést.

A tartálykocsi azonban az árokba futott és felborult, a sofőr pedig kizuhant a járműből, őt később mentőhelikopterrel szállították kórházba - mondta László Péter főhadnagy. Hozzátette: a személygépkocsit vezető férfi súlyosan, míg utasa, egy nő könnyebben sérült meg. A férfit a tűzoltók szabadították ki a roncsból, mindkettőjüket a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.

A felborult tartálykocsiból csak kis mennyiségű üzemanyag szivárgott ki az útra, a szivárgást időben sikerült elállítani, a környezet nem szennyeződött. A 86-os számú főutat a rendőrség a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességben lezárta, a forgalmat várhatóan még órákig Vép és Sárvár felé terelik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.