Baleset a légibemutatón

Dunakeszi tragédia: a pilóta a felelős?

A pilóta felelősségét vizsgálja a rendőrség a Dunakeszin történt tragikus légi balesettel összefüggésben.

2009.07.20 08:56HavariaPress

A nézők közé zuhant motoros kisrepülőgép pilótája továbbra is életveszélyes állapotban van, a baleset során megsérült gyermek állapota stabil - értesült a HavariaPress.

Egy ember szörnyethalt, egy gyermek súlyos-, a gép pilótája pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, mikor egy motoros kisrepülőgép a nézők közé zuhant a Dunakeszi repülőtéren megrendezett repülőnapon.

A Malév Repülőklub Zlin-142-es gépe léggömbvadászat közben, egy fordulási manőver során zuhant le. A gépet feltehetően egy erősebb, hátulról érkező széllökés lendítette ki egyensúlyából. A kétüléses, egymotoros kisgép a földbecsapódáskor gyűrt maga alá egy 59 éves budapesti férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A mentők egy 12 éves gyermeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, míg a pilóta állapota rendkívül súlyos, életveszélyes. A rendőrség a szakhatóság közreműködésével indított vizsgálatot az ügyben. Vizsgálják a pilóta felelősségét, s a repülésvezetőét is, hiszen utóbbi a viharjelzés ellenére nem állíttatta le a repülést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.