Egy Zlin típusú kisgép zuhant le

Repülőgépbaleset Dunakeszin - egy 60 éves biztonsági őr az áldozat

Balesetet szenvedett egy kisrepülőgép Dunkeszinél - erősítette meg az MTI információit Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

2009.07.18 16:18MTI/fotó: MTI

Hozzátette: a helyszínről kapott információk szerint egy néző halt meg a balesetben, a gép pilótája súlyosan pedig megsérült Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Ballonvadászat fantázianevű rendezvényt a Hungarocontroll és a Lufthansa közösen szervezte. Egy repüléssel foglalkozó internetes oldal információi szerint a ballonvadászat során kettes kötelékekben érkeznek a repülőgépek a feladat helyszínére. Jelzésre a kísérő kiválik, majd a vezérgép pilótájának kérésére felbocsátják a héliummal telt ballont.

Amikor a ballon mintegy kétszáz méter magasságra ér, a pilóta megpróbálja levadászni. Ha sikerül, a várakozó légtérbe repül, hogy átadja a lehetőséget várakozó kísérőjének.

Egy-egy gép három alkalommal próbálhatja meg levadászni az egy-egy ballont. Ha a küldetés véget ért, a gépek kötelékben hagyják el a versenypályát.

Egy 60 éves biztonsági őr az áldozat

Dóra György, a dunakeszi repülőtéri biztonsági szolgálat munkatársa elmondta: a férfi, aki kollégája volt, éppen sétarepülésre várt, amikor a tragédia történt.

A férfit több mint negyedórán át próbálták újraéleszteni a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.