Magyar mentősök sikere!

Játékból urániummal teli dobozt nyitottak ki!

Magyar mentőcsapat lett a negyedik egy csehországi nemzetközi mentőversenyen a hétvégén - közölte Őri Kiss Zsolt, a csapat egyik tagja az MTI-vel vasárnap.

2009.05.31 18:07MTI

Ismertetése szerint a négyfős csapat tagjait - a budaörsi, valamint a pesterzsébeti állomáson dolgozó kollégákat - eredetileg egy alternatív mentőszolgálat kérte fel a versenyen való részvételre, azonban az indulás előtt mintegy 48 órával visszavonták a csapat költségeinek finanszírozását. Végül az Országos Mentőszolgálat adott segítséget, és engedélyezte, hogy a pesterzsébeti mentőállomás rohamkocsijával indulhassanak a csehországi versenyre.

A versenyen további két magyar csapat is indult, a mentőmotoros szolgálat a 7., a székesfehérvári mentősök pedig a 19. helyen végeztek. A csehországi versenyen 14 ország 29 csapatának 250 versenyzője képviseltette magát. A csapatoknak különböző szituációs feladatokat kellett megoldaniuk. Nehezítésként csak a versenyszám kezdése előtt adtak tájékoztatást a megoldandó feladatokról, a tényleges felkészülésre így kevesebb mint öt perc állt rendelkezésükre.

A különböző mentési feladatok között szerepelt például megtörtént eseményen alapuló versenyszám is. A történet szerint két fiatal urániumot csempészett a zöldhatáron, amikor egyikük kíváncsiságból kibontotta az anyagot tartalmazó dobozt.

Egyikük azonnal meghalt, a másik ember súlyos, életveszélyes állapotba kerül. Ezt a feladatot a magyar csapat a második legjobb eredménnyel végezte el. A versenyen az első helyen Florida, a második helyen Csehország csapata végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a New York-i versenyzők állhattak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.