A bombát egy munkagép fordította ki a földből

Világháborús bombát találtak a Műegyetem télikertjében

Száz kilogrammos repeszrombolót találtak csütörtök délután Budapesten, a XI. kerületi Egry József és a Stoczek utca kereszteződésénél, a Műegyetem télikertjében; több épületet is kiürítenek - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

2009.05.14 16:30MTI

A bombát egy munkagép fordította ki a földből egy építkezésen - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. A rendőrök lezárják a környéket és kiürítenek két lakóépületben összesen négy lépcsőházat, a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Műegyetem több épületét - tette hozzá.

A sajtóügyeletes elmondta, az iskola épületében csak a tornatermet lehet használni, ide vitték a diákokat, és itt alakította ki a polgári védelem a befogadóközpontot is. Ezt egyelőre néhány lakó vette igénybe. Tájékoztatása szerint amint befejezték a lakóházak kiürítését és lezárták a környéket, a tűzszerészek megkezdik a bomba vizsgálatát, majd döntenek a hatástalanítás módjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.