Nyulat, fácánt lőtt a vadorzó

Orvvadászt fogtak el Kálmánházánál

Éles lőszert, valamint elejtett vadakat találtak annál a 31 éves téglási férfinál, akit orvvadászaton értek tetten Kálmánházánál - tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

2009.04.15 15:33MTI

Fülöp Gergely elmondta: a település közelében a területet ellenőrző vadászok kedden figyeltek fel egy illetéktelenül behajtó gépkocsira, amelynek nyomába eredtek, de az autós – észlelve őket - menekülni kezdett. A jármű azonban egy földúton elakadt, a benne ülő két férfi pedig futva próbált meg menekülni.

Egyiküket a vadász és a megérkező rendőrök közösen elfogták, társának sikerült kereket oldania.

A kocsiból tíz éleslőszer, két fácán és egy nyúl került elő, valamint megtalálták az orvvadászok menekülés közben eldobott, engedély nélkül tartott puskáját is
– mondta Fülöp Gergely.

Az elfogott férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás megalapozott gyanújával őrizetbe vették, társa ellen körözést adott ki a rendőrség
– tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.