A BRFK hivatalosan még nem erősítette meg a hírt

Hazaszállítják Ophélie holttestét a nap folyamán

Hazaszállítják Franciaországba kedden Ophélie Bretnacher holttestét. A francia hírrádió tudósítása szerint a magyar rendőrség a folyamatban lévő kiegészítő orvos szakértői vizsgálatokra hivatkozva nem adta ki mostanig a Budapesten eltűnt francia diáklány egy hónappal ezelőtt megtalált holttestét a szülőknek.

2009.03.10 12:32MTI

A rádió úgy tudja, hogy a rendőrök hétfőn még nem kapták meg valamennyi toxikológiai vizsgálat eredményét, így végleges következtetésük sem ismert, de a nyomozás során azt feltételezték, hogy baleset áldozata lett a francia diáklány. 

Ophélie Bretnacher szüleinek továbbra is nehéz elfogadnia ez utóbbi feltételezést, szerintük "túl sok a homályos rész az ügyben, és egyébként sem bíznak teljes mértékben a magyar rendőrségben" - hangsúlyozta a France Info. 

A lány édesapja, Francis Bretnacher többször elmondta, hogy új szakértői véleményt kér Franciaországban. A France Info úgy értesült: erre még a héten sok kerülhet a Párizsi közeli Garches Igazságügyi Orvostani Intézetében. 

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan haza indult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

A BRFK nem erősítette meg, hogy kiadják Ophélie holttestét

Nem erősítette meg hivatalosan a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére kedd délután azt a sajtóinformációt, amely szerint a nap folyamán hazaszállítják Franciaországba a Budapesten elhunyt diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét

Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség csak azt követően fog nyilatkozni az ügyben, ha már átadták a szülőknek a lány holttestét. Kedden magyar bulvárlapok ellentmondásosan számoltak be arról, hogy kiadják-e a lány holttestét kedden. 

A Blikk információja szerint a rendőrség még egy hónapig akarja vizsgálni a holttestet, a Bors viszont azt írta, hogy azt a nap folyamán Franciaországba szállítják. Utóbbiról számolt be kedden a francia hírrádió, a France Info is. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.