Öt marihuánaültetvényre bukkantak

Újabb kábítószer-ültetvényeket találtak a rendőrök

Újabb öt marihuánaültetvényt találtak lakossági bejelentések segítségével a nyomozók azt követően, hogy Budapesten hat családi házban üzemi méretű ültetvényre bukkantak korábban.

2009.03.04 11:23MTI

A BRFK közlése szerint az újabb ültetvényekre úgy találtak rá, hogy a hat ültetvény leleplezéséről szóló, nagy érdeklődést kiváltó hétfői hírre több lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre. Ezeket feldolgozva jutottak el az újabb helyszínekre és a nyomozás során az eddig elfogott három vietnámi állampolgár mellett újabb három vietnámi gyanúsítottat vettek őrizetbe.
 
A rendőrség azt nem közölte, hogy az újonnan fellelt ültetvényekre pontosan hol találtak rá. A BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályvezetője, Ródler Norbert hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ipari méretű marihuánaültetvényt találtak Budapesten, hat családi házban.
 
Közlése szerint az 5.315 tő cannabis indica növényt professzionális körülmények között nevelték a Budapest külső kerületeiben található nagy értékű családi házakban. A rendőrök a házakból hat teherautónyi bűnjelet szállítottak el, közülük egy teherautót töltött meg a helyszíneken talált ötven kilogramm marihuána. 

A nyomozók szerint a vietnamiak az elsőként megtalált hat ültetvény folyamatos működésével hetente 50-75 kilogramm marihuánát tudtak volna értékesíteni 50-100 millió forint bevétellel, így viszonylag rövid idő alatt több milliárd forint hasznot termelhettek volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.