A kutatást holnap folytatják

Azonosították! Az eltűnt horgász holtteste lebegett Szigligetnél a Balatonban

Szigligeten sétálók vették észre, hogy a part melletti nádastól nem messze valami lebeg a vízen - Már biztos, hogy az egyik decemberben eltűnt férfi holttestét találták meg: azonosították a hozzátartozók.

2009.03.01 18:00VMSZ

A VMSZ információi szerint azonosították a hozzátartozók, s így már bizonyos, hogy a tavaly december 19-án eltűnt két férfi egyikének holttestét találták meg ma délután Szigliget közelében.

A decemberben felfüggesztett kutatást - a most felbukkant holttest által meghatározott terület átvizsgálásával - holnap, március 2-án a VMSZ folytatja.

Szigligeten sétálók vették észre, hogy a part melletti nádastól nem messze valami lebeg a vízen.

Az ő riasztásukat követően nem sokkal a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának készenléti ügyeletesei vízre tették az egyik mentőhajót, majd a helyszínre indultak.

Megállapították, hogy egy férfi holttest lebeg a vízen. Állapota miatt azonban felismerhetetlen volt. A holttestet nem sokkal négy óra előtt vitték a partra a szigligeti strandon, s adták át a rendőröknek, akik megkezdték az ilyenkor szükséges eljárást.

Feltételezhető volt, hogy a karácsony előtt eltűnt két horgász egyikének holtteste került elő. A testet egyébként néhány száz méterre találták meg a karácsony előtt átkutatott terület szélétől, így feltételezhető, hogy a másik férfi holtteste és a csónakjuk is a közelben lehet.

Az ünnepek előtt veszett nyoma két horgásznak

A 27 és 29 éves szigligeti férfiak eltűnését tavaly december 19-én pénteken jelezték a hozzátartozók a rendőrségnek, akik a VMSZ segítségét kérték a kutatáshoz.

A hozzátartozók elmondása alapján behatárolt területet és annak több kilométeres körzetét több mint tíz órán át kutatták a VMSZ speciális eszközökkel felszerelt hajói.

A sonar több korábban elsüllyedt csónakot is felfedezett, melyekhez a búvárok többször is lemerültek a mindössze két fokos vízbe, de nem sikerült az eltűnt férfiak nyomára bukkanni.

December 20-án, szombaton újabb információk alapján a korábbitól teljesen eltérő helyet vizsgáltak a kutató csoport tagjai, de ez a keresés sem járt eredménnyel.

Vasárnap, 21-én reggel a VMSZ tovább folytatta a kutatást, melybe bekapcsolódtak a Vízirendészet munkatársai is. Reggel az egyik eltűnt férfi édesapjával futottak ki a vízre, aki egy újabb helyszínt jelölt meg.

Délutánra ezt a területet is átvizsgálták, de itt sem találták meg a férfiakat és a csónak sem került elő. Mivel a délutáni órákban a kutatás elérte azt a területet, melyet már péntek éjjel átvizsgáltak a két férfi keresését befejezték.

A kutatás költségeihez egyébként az eltűnt férfiak hozzátartozói pénzbeli adományukkal is hozzájárultak. A vízimentők péntek estétől vasárnap délutánig összesen kb 3 négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át.

A keresésben a VMSZ mentőhajóin kívül részt vettek a keszthelyi vízimentők, a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a balatoni vízirendészet munkatársai is.

Mivel a két férfi eltűnésének nem voltak szemtanúi, így szinte lehetetlen volt meghatározni a vízbe esésük pontos helyét, ezért a kutatás folytatásának nem látták értelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.