Az OCÖ saját hallotjainak tekinti az áldozatokat

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: kedden temetik az áldozatokat

Kedd délután helyezik végső nyugalomra a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatait a helyi temetőben - tájékoztatta az MTI-t Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke.

2009.02.26 19:11MTI

Az OCÖ saját halottjának tekinti a hétfő hajnali Pest megyei településen történt támadásban elhunyt négyéves kisfiút és édesapját. További támogatást biztosít az özvegynek, valamint az életben maradt másik két kisgyermeknek, köztük annak a hatéves kislánynak, aki a lövöldözés közben súlyosan megsérült és kórházban kezelik. 

Hétfőre virradóra eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki a tatárszentgyörgyi cigánytelep szélén az utca utolsó háza. A tűz elől menekülőkre rálőttek, aminek következtében egy kisfiú és édesapja vesztette életét. 

Kolompár Orbán
a család kérését tolmácsolva arra kérte a gyászukban osztozókat, hogy a végső tisztesség megadásakor kegyelettel emlékezzenek az áldozatokra és ne engedjenek az indulatoknak. Az OCÖ elnöke kérte a rendőrséget, hogy a temetésig a virrasztások estéin, valamint a búcsúztatáskor fokozott ellenőrzést tartson a településen. A roma vezető arra kérte a politikai pártokat, a helyi kisebbségi önkormányzatokat, valamint a roma és nem roma civil szervezeteket, hogy jövő kedden, a temetés napján az együttérzés és a gyász jeleként fekete zászlót tűzzenek ki az épületükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.