Az elmúlt időszakban 5 patikát raboltak ki

Sok a rablás! Rendőri védelmet kérnek a patikáknak

Fokozottabb rendőri védelmet kért a közforgalmú gyógyszertáraknak a Magyar Gyógyszerészi Kamara a rendészeti minisztertől és az országos rendőrfőkapitánytól.

2009.02.20 07:47Népszava

A lap pénteki száma szerint a kérést a kamara azzal indokolja, hogy az utóbbi két és fél hónapban öt fegyveres patikarablás volt, ami azt mutatja, hogy egyre gyakoribbak az ilyen támadások. 

Az országos főkapitány válaszlevelében ígéretet tett a rendszeres járőrözésre a patikák környékén, és arra kérte a a fővárosi és megyei kapitányokat, mérjék fel a kiemelten veszélyeztetett gyógyszertárakat, és biztosítsanak számukra szigorúbb védelmet. 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének tagjai vállalták, hogy a patikák környékét előnyben részesítik a térfigyelő kamerák telepítésénél és a polgárőrök is gyakrabban járőröznek majd a környékükön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.