Hókotró személyautóval, kamion kamionnal

Brutális havazás, durva képek! Baleset a 85-ös főúton - egy életveszélyes sérült

Kamion fordult keresztbe az M1-es autópálya 134 kilométerszelvényében a börcsi pihenőnél kedd reggel; két ember megsérült, amikor egy hókotró és egy személyautó összeütközött a IV. kerületben; Jászberényben pedig szintén kamion okozott balesetet.

Két kamion csapódott egybe! Íme, a képek! képgaléria

2009.02.17 13:14MTI

A jármű nem torlaszolta el teljesen az utat, a pálya egy sávon lassan járható, felülete jégbordás - mondta Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Valamennyi autóbusz elindult a megyében, hóakadály nincs, a síkosság miatt azonban 10-15 percet, olykor még többet is késnek a járatok - mondta Bognár László, a Kisalföld Volán Zrt. forgalmi igazgató-helyettese. A hótakaró átlagosan 15 centiméteres, a Bakonyban azonban a 20 centimétert is meghaladja.

A hegyvidéki területeken a burkolatok csúszósak, több helyen autók csúsztak meg, de komolyabb baleset a reggeli órákig nem történt.

Kamionnal ütközött egy autó, életveszélyesen megsérült a vezető

Életveszélyesen megsérült a vezetője annak a személyautónak, amely a síkos úton megcsúszó kamionnal ütközött össze a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös főúton Kóny és Enese között kedden - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A Csorna felé tartó kamion a síkos úton megcsúszott, vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az autót vezető nőt tűzoltók vágták ki a roncsból - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a helyszínen stabilizálják állapotát, hogy szállítható legyen -
mondta Kálmán Gabriella. A 85-ös főút balesettel érintett szakaszán félpályán váltakozva megy a forgalom, a közlekedést a rendőrök irányítják.

Kamionbaleset Jászberény határában

Súlyosan megsérült a vezetője annak a kamionnak, amely kedden kora reggel hátulról nekiment egy másik nyerges vontatónak Jászberény határában – közölte az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A baleset miatt ezen a szakaszon jelenleg félpályás útlezárás van érvényben
- mondta Szabó Zita. Közölte: a 32-es számú főút 24-es kilométerszelvényénél két török kamion közlekedett Jászberény felől Jászfényszaru, Hatvan irányába, amikor a hátul haladó utolérte az előtte lévőt. Meglökte azt, ezért a vétlen nyerges vontató sofőrje áttért a menetirány szerint bal oldali sávba és ott érintőlegesen két, vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival is összeütközött. A balesetet okozó kamionvezető az elsődleges információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

A helyszínelés miatt korábban teljes útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon. Időközben ezt félpályásra mérsékelte a rendőrség, amely azonban még órákig érvényben maradhat
– tájékoztatott Szabó Zita, aki szerint a korlátozás még órákig érvényben maradhat. A szóvivő hozzátette: a régi hatvani út felé kerülhetnek az autósok.

Hókotró és személyautó karambolozott a IV. kerületben

Két ember megsérült, amikor hókotró és személyautó összeütközött a IV. kerületben, a Berzeviczy Gergely és a Károlyi István utca kereszteződésében kedd reggel - mondta Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek.

A forgalmat az Attila és a Templom utca felé terelik a rendőrök.

Harmincnégyszer riasztották a tűzoltókat

Harmincnégy esetben riasztották a tűzoltókat a havazás kezdete óta; zömmel a síkos utak okozta balesetek miatt kellett kivonulniuk - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek kedden.

Éjjel tizenötször, kedd délelőtt tizenkilenc alkalommal kaptak riasztást. Elsősorban Pest megyében és térségében mentettek zömmel árokba csúszás, illetve olyan közlekedési balesetek miatt, amelyek megcsúszásból adódtak.

Budapesten éjszaka négy ilyen baleset volt - mondta.

A katasztrófavédelem részéről egyelőre nem kellett semmi olyan intézkedést kezdeményezni, amely a lakosság ellátását, védelmét érintené. A tűzoltók a napi szolgálati létszámmal meg tudták oldani azokat a feladatokat, amelyek eddig jelentkeztek - mondta Szentes György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.