Közlekedés

Döbbenetes pofátlanság Budapesten: szirénázó mentő mögé hajtva nyert magának szabad utat egy autós - videó

Emberéleteket veszélyeztethet egy ilyen "mutatvány".

2020.12.16 09:01ma.hu

A rendőrség Pofátlanító kampányának szereplőit is kenterbe veri az a fekete BMW-s, aki az egyik forgalomban szirénázó mentő mögé hajtva nyert magának szabad utat a fővárosi dugóban egyik este. Ugyan a mentősök számára nem újkeletű ez a jelenség, még legrutinosabb gépkocsivezetőik sem lehetnek felkészültek arra, ami mögöttük történhet irányváltáskor vagy fékezéskor. Ez a fajta "pofátlanság" talán azért különösen felelőtlen, mert a mentők épségén túlmenően, akár a szállított beteg életét is veszélyeztetheti a kamikaze mutatvány, vagy azét akihez éppen sietni próbálnak az életmentők - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.