Közlekedés

Decembertől zeolittartalmú csúszásmentesítőt használ só helyett a Főkert

Bár a sónak jó a jégoldó tulajdonsága, de környezeti szempontból kifejezetten káros.

2020.12.14 16:05MTI

A Főkert Nonprofit Zrt. ez év decemberétől útszóró só helyett kizárólag környezetbarát, zeolittartalmú csúszásmentesítő anyagokat használ - írta a főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely megosztotta a Főkert bejegyzését, amelyben a fővárosi társaság közölte: bár a sónak jó a jégoldó tulajdonsága, de környezeti szempontból kifejezetten káros. A Főkert által használt zeolitos csúszásmentesítő azonban nem csak rendkívül jó jégolvasztó hatású, de a talajba szivárogva nem károsítja az élővilágot, javítja a talajszerkezetet, növeli a magnézium- és káliumtartalmát, emellett nem károsítja a szilárd burkolatokat - jelezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.