Bűnügy

Letartóztatták a férfit, aki megkéselt egy prostituáltat Józsefvárosban

A bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

2020.12.07 16:17MTI

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint december 4-én késsel megsebesített egy prostituáltat Budapesten, Józsefvárosban - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

A bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani - közölte Ibolya Tibor.

Emlékeztetett: a gyanú szerint a 22 éves férfi múlt hét pénteken este telefonos egyeztetést követően megjelent a sértettnél, egy VIII. kerületi lakásban azzal az indokkal, hogy szexuális szolgáltatást kíván igénybe venni.

A férfi röviddel az érkezése után késsel rátámadt a nőre, és többször megszúrta. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és kimenekült a lakásból.

A rendőrök még aznap éjjel elfogták a férfit, akit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A fővárosi főügyész közölte, hogy a döntés nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, ugyanis a bíró csak a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el egy hónapra a gyanúsított letartóztatását, az ügyészség viszont azt kéri, hogy a bíróság mondja ki: fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye is. Továbbá a gyanúsított védője is fellebbezéssel élt - tájékoztatott Ibolya Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.