Bűncselekmény

Egy fára kötve agyonvertek, majd felgyújtottak egy embert Dánszentmiklóson

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.

2020.10.14 11:00ma.hu

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, mert közös ismerősüket az egyik férfi halálra verte, míg a másik két személy a nyomok eltüntetése érdekében a holttest felgyújtásában segédkezett.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövetők közül a férfiak testvérek, a nő pedig egyikük élettársa volt. A sértett a testvérpár egyikénél lakott albérletben Dánszentmiklóson.

Az egyik elkövető és a nála lakó sértett 2019. június 15-én összeszólalkozott, amelynek során a sértett egy késsel mutogatott felé. Ezt az elkövető elpanaszolta még aznap este testvérének egy családi eseményen. Miután testvére panaszát meghallotta az egyébként már ittas állapotban került másik férfi elkövető elindult, hogy a sértetten számon kérje a fenyegetést. Vele tartott testvére is.

A dánszentmiklósi ingatlanba lépve a felindult elkövető kirángatta az alvó sértettet az ágyból, többször megütötte a testén és a fején. Ezután a felriadt, de a bántalmazás miatt védekezni képtelen sértettet kihúzta az udvarra, ott hosszú ideig tovább verte. Ezután a sértett kezeit, lábait és fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára és tovább ütötte.

Testvére eközben - észlelve a cselekményt - a házban italozott, majd a bántalmazás után együtt visszamentek a családi rendezvényre, magára hagyva az akkor még lélegző, kikötött sértettet.

Másnap délelőtt a testvérpár észlelte, hogy a sértett már nem él. Ekkor levágták a testét a fáról, majd egyikük élettársa segítségével megpróbálták a test elégetésével eltüntetni a bűncselekmény nyomait.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség a bántalmazó ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, a másik férfi ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette, az élettárs ellen pedig szintén emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.