Ügyészség

Letartóztathatják az állatkínzó szabolcsi szaporítókat

Állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását a Nyírbátori Járási Ügyészség annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között.

2020.07.02 12:50ma.hu

Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség - állatvédő szervezetek közreműködésével - 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik - az MTI információi szerint egy nyírbogáti - ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását.

A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki. Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől.

Több állat a rövid lánc miatt nem tudott mozogni, az anyakutyákat és kölykeiket az udvaron elhelyezett hűtőládákba zárták, melyeknek tetejét a levegőzés miatt karóval támasztottak ki - mondta a megbízott főügyész.

Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat.

A nyomozási bíró pénteken dönt az ügyészség indítványáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.