OMSZ

A kisgyermek rosszulléte mentette meg a szombathelyi család életét

A lakásba lépve a mentőegység táskájára erősített szén-monoxid érzékelő hangos sípolásba kezdett.

2020.02.20 12:00ma.hu

A szerda esti órákban érkezett segélykérés a Szombathelyi Mentésirányításra, egy 2 éves, nehezen ébreszthető gyermekhez kértek szülei gyors segítséget.

A mentésirányító azonnal rohamkocsit indított a helyszínre, miközben a vonalban maradt és tanácsokkal látta el a szülőket - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Perceken belül meg is érkezett a segítség, a lakásba lépve azonban a mentőegység táskájára erősített szén-monoxid érzékelő hangos sípolásba kezdett és extrém magas szén-monoxid koncentrációt mutatott.

A mentők azonnal értesítették a katasztrófavédelmet és a család gyors kimenekítésével egyidejűleg további mentőegységeket kértek a helyszínre. A szakemberek is jelentős gázkoncentrációt mértek az életveszélyes lakásban.

A mentőegységek a gyermeket és szüleit is különböző fokú szén-monoxid mérgezés tüneteivel szállították stabil állapotban kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.