Járvány

Oroszország nem engedte leszállni a németeket kimentő gépet

Diplomáciai botrány a koronavírus-járvány mentőakciója kapcsán.

2020.02.01 13:24ma.hu

Üzemanyagra és pilótacserére lett volna szüksége annak a német gépnek, amely a járvány gócpontjából menekített volna ki embereket.

A német katonai légierő Airbus A310-es gépe még péntek délután indult az érintettek evakuálására a Wuhan-tartományból. A gépen a BILD adatai szerint 144 ember tartózkodott, köztük 108 német, 34 kínai, 1 bolgár és 1 amerikai állampolgárral a fedélzeten.

A rossz hír akkor érkezett, mikor a repülőgép Wuhanból szállt volna fel: Oroszország ugyanis megtagadta a repülő számára, hogy Moszkvában landoljon.

Márpedig a Németországba való visszatéréshez a gépnek szüksége lett volna a leszállásra. Az Airbusnak üzemanyag kellett és új legénységnek vette volna át a gépet. Ehhez a német pilóták már csütörtökön átrepültek Moszkvába.

A diplomáciai botrány előzménye, hogy korábban Oroszország felajánlotta a moszkvai landolás lehetőségét a németeknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.