Közlekedés

210-zel és 226-tal száguldoztak - újabb gyorshajtókat mértek be a rendőrök

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

2020.02.12 09:01ma.hu
police.hu

A kecskeméti rendőrök az 54-es főúton sebességellenőrzésük közben két olyan autót is bemértek, amelyek a lakott területen kívüli megengedett legnagyobb sebességet - 90 km/h - átlépve, 210-zel és 226-tal közlekedtek. Ezeknek a gyorshajtásoknak a büntetési tétele autónként 300.000 forint és 8 büntetőpont.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.