Bűnügy

12 évvel ezelőtt megölt egy 81 éves férfit, most azonosították

A férfit, akit a rendőrség már 2007-ben lehetséges elkövetőként kezelt, a helyszínen talált genetikai nyomok alapján áprilisban egyértelműen azonosítani tudták.

2019.12.20 17:08MTI

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat egy nagykanizsai férfi ellen, aki 12 évvel ezelőtt megölt egy 81 éves embert - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Pirger Csaba tudatta: a hajléktalan életmódot folytató férfi 2007 decemberében ittas állapotban betört az édesanyja házával szomszédos lakásba. A zajra felébredő 81 éves férfit durván és kitartón bántalmazta, aminek következtében az a helyszínen meghalt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a 12 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját júniusban fogták el.

A rendőrök 2007-ben genetikai azonosításra alkalmas nyomokat rögzítettek, de akkor a szakértői vizsgálatok nem hoztak pozitív eredményt. A férfit, akit a rendőrség már 2007-ben lehetséges elkövetőként kezelt, a helyszínen talált genetikai nyomok alapján áprilisban egyértelműen azonosítani tudták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.