Állatkínzás

Bérgyilkossal ölette meg kutyáját a dencsházi kocsmárosnő: krumplival, kenyérrel fizetett

A kutya még élhetett, amikor elásták.

2019.08.06 09:08ma.hu

A baranyai rendőrség állatkínzás miatt nyomoz abban a Dencsházán történt ügyben, amelyben a kocsmárosnő felbérelt egy férfit, hogy ölje meg a kutyáját. B. Zsuzsa Lajosnak krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett azért, hogy agyon verje Léna nevű kutyáját, aki a rossz bánásmód miatt már ismert volt az állatvédők előtt - írja a Bors.

Nagy Mónika állatvédő a lapnak azt mondta, a kutya hátra volt kötve a kertben, elzárva a külvilágtól, de ha néhanapján elszökött, nagyon barátságos volt mindenkivel. A kocsmárosnő egyszer már meg akart szabadulni tőle, kitette a kocsijából, de akkor az állatvédők felszólítására hazavitte. Ekkor kezdtek neki új gazdát keresni, jelentkezett is egy asszony, hogy örömmel elvinné Lénát, és vállalt volna minden költséget, de a kocsmárosnő hárított és letagadta magát.

Ahelyett, hogy örökbe adta volna, inkább megölette az állatot egy helyi, korlátozott értelmi képességű férfival.

"Lajos először egy baltával agyonverte a kutyát az ólban, elásta az udvaron, majd véres ruhában bement a kocsmába inni" - mondta a lapnak az állatvédő, aki szerint a kutya még élhetett, amikor eltemették.

Az állatvédők az eset után azonnal értesítették a rendőröket, akik a bejelentés után kivonultak a kocsmárosnő házához, és a kutya tetemét Lajossal ásatták ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.