Állati

Fuldokló gólyát mentett egy hős horgász a varrodai tavon

A férfi ruhástól ment be a vízbe, átölelte a madarat, és kitette a partra.

2019.08.05 16:08ma.hu

A fiatal férfi éppen horgászott, mikor egy fuldokló gólyára lett figyelmes a varrodai tavon. A vízben nem ért le a madár lába, négyszer is megpróbált kijönni a tóból, de nem sikerült neki, mivel a part úgy van kialakítva, hogy onnan nem tud kijönni gázló madár.

"Odaevickélt hozzám, szinte kérte, hogy segítsek. Kivettem a botot, és úgy ruhástul bementem a vízbe. Hagyta, hogy átöleljem, és kitegyem a partra" - mesélte el a férfi a Beol.hu-nak.

Ezután egy kis ideig nézte a madarat, hogyan szárítkozik, aztán mennie kellett. Nem sokkal később egy másik ember vette észre, hogy a vízparton a gólya az egyik oldaláról a másikra dülöngél, vergődik, nem bír lábra állni. Ekkor értesítették a Kondorosi Állatvédő Egyesületet, amelynek munkatársai kiszálltak a helyszínre, és a Szentesi Madármentő Állomásra vitték a gólyát.

Mint kiderült, a Kis Kelepnek nevezett madár rendkívül legyengült és kiszáradt állapotban volt, az is elképzelhető, hogy áramütés érte. Gyógytornával, masszírozással és mágneses kezeléssel próbálnak javítani az állapotán. Már elfogadja az ételt, és mint egy kisgyereket, járni tanítják. Pár percre már megáll a lábán, ezért bíznak benne, hogy pár hetes kezelés után sokkal jobb állapotban lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.