Állatkínzás

Egy redőnyszerelő söpörte le a molnárfecske fiókákat a harmadikról Túrkevén

A 12 fiókából hat elpusztult.

2019.07.15 19:35ma.hu

Egy túrkevei kerékpáros vette észre 2019. június 29-én délután az útra hullott madárfiókát. Ahogy leszállt a bringáról, az út melletti füves területen további kis fiókákat talált, amelyek közül hat elpusztult.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság a feljelentést követően természetkárosítás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben.

A rendőrök adatokat gyűjtöttek és megállapították, hogy egy debreceni lakos megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

Az 56 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy 2019. június 29-én délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakira, teraszajtójára.

A redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske fiókák kiestek, amelyeket lesöpört az erkélyről.

Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban megküldte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.