OMSZ

Vásárlók mentettek életet egy budapesti plázában

Egy idős asszony lefordult a padról és eszméletét vesztette.

2019.03.23 17:22ma.hu

"Hatvan év körüli nőhöz riasztották ma a mentőket az egyik legforgamasabb budapesti bevásárlóközpontba. Először gyengeségről számolt be a beteg, majd egyszercsak a padról lefordulva eszméletét vesztette.

Többen is azonnal az asszony segítségére siettek, de a mentésirányító instrukciói szerint végzett vizsgálat során nem tapasztaltak nála légzést. Telefon végén levő bajtársnőnk vezénylésével azonnal újraélesztésbe kezdtek a bejelentők, akikhez pár pillanat múlva egy profi, szabadnapos ápoló is csatlakozott. Őt a Szív City közösségi applikáción keresztül riasztották helyszínre a mentők, a bevásárlóközpont egy másik emeletéről.

A gyorsan kiérkező esetkocsi személyzete átvette és emelt szinten folytatta a küzdelmet a nő életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket" - olvasható az Országos Mentőszolgálat pénteki Facebook-bejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.