Csalás

Gyereke menzapénzével trükközött egy NAV-os

A gyanú szerint több mint 200 ezer forintot csalt el.

2018.10.15 07:40ma.hu

A Blikk birtokába jutott iratok tanúsága szerint az adóhatósági alkalmazott lánya óvodai étkezését szociális alapon, térítésmentesen vette igénybe, annak ellenére, hogy havi nettó jövedelme több mint 300 ezer forint. A férfit feljelentették: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága és a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya is vizsgálódik az ügyben.

A férfi egykori élettársa a lapnak azt mondta, az óvodai ügyeket a férfi intézte, és ő is csak néhány hónapja tudta meg, hogy az intézményben nem fizetett a kislány étkezéséért. A nő azt gondolta, hogy az ő adataival élhetett vissza a férfi, ő ugyanis jogosult lenne ilyen kedvezményre, de a nyomozati anyagokból kiderült, hogy a férfi saját nevében kérte a támogatást.

A gyermekvédelmi törvény alapján 2015-től annak jár ingyen az óvodai ebéd, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbér nettó összegének 130 százalékát, ez 2015-ben 89 ezer, az idei évben pedig 119 ezer forintot jelentett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.