Keresik a gyilkost

Ismét nyomoznak a Hajógyári-szigetről 12 éve nyomtalanul eltűnt fiú ügyében

Strehó Gergőt 2006. február 11-én este látták utoljára.

2018.09.18 08:37ma.hu

Az akkor 17 éves szécsényi focista szórakozni indult egy barátjával egy diszkóba a Hajógyári-szigeten. Túl korán, este fél 10-kor értek oda, a diszkó még nem volt nyitva. Strehó ekkor azt javasolta, menjenek inkább haza. Az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón távoztak, majd a Duna partján sétáltak tovább a 6-os villamos megállója felé. A fiú barátja arrébb ment elvégezni a dolgát, Strehó ezalatt eltűnt. Barátja azt hitte, hazament egy taxival, ám soha többé nem került elő.

Az ügyet most ismét megnyitották, a Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés gyanúja miatt nyomoz - írja a Magyar Idők.

A lap azt írja: amíg V. László volt a Hajógyári-sziget ura, addig csak immel-ámmal keresték a fiút a rendőrök, de V. 2012-es elfogása után is sikertelen volt az ügy felderítése. Elképzelhető, hogy az egykor V. Lászlót védő T. György kezdhetett el beszélni a börtönben. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

V. László elfogása után a rendőrség 2012-től vizsgálni kezdte a Hajógyári-szigethez köthető eltűnéseket és haláleseteket. Három ember tűnt el, egy pedig vízbe fulladt. A szintén focista Rajnay Zoltánt barátai 2016. június 3-án a Hajógyári-sziget egyik diszkója előtt látták utoljára. Holttestét másfél héttel később találták meg a Dunában.

A gyanús eltűnések ügyében annak idején az is elterjedt, hogy szervkereskedők állhatnak a háttérben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.