Bűnügy

Sorozatgyilkos határőrt fogtak el Amerikában

Két hét alatt négy prostituálttal végzett, egyik áldozata transszexuális volt.

2018.09.16 17:20ma.hu

Négy prostituálttal végzett egy amerikai határőr szeptember 3. és 15. között a texasi Laredo környékén. Egyik áldozata transszexuális volt - írja a Buzzfeed News.

A férfi buszmegállókban és parkolókban szedte fel áldozatait, majd elhagyatott, autópálya melletti helyekre vitte őket. Mindegyiküket pisztollyal lőtte fejbe. A rendőrség még vizsgálja, hogy a szolgálati fegyverét használta-e.

A 35 éves Juan David Ortiz 10 éve dolgozott a határőrségnél, előtte a tengerészgyalogságnál szolgált. Szombaton tartóztatták le, miután egy prostituáltnak, akire fegyvert fogott, sikerült elmenekülnie.

A nőt a házába vitte a férfi, ahol a nő elmondása alapján furcsán kezdett viselkedni: az egyik áldozatáról beszélt, akinek a holttestét múlt héten találták meg. Ezután egy pickupban elhagyták a házat és megálltak egy benzinkútnál. Itt a prostituált a meggyilkolt nőről kezdett beszélni, mire a férfi előszedte a fegyverét és ráfogta. A nőnek sikerült kiszállnia a kocsiból és egy közelben lévő rendőrtől segítséget kért.

Ortiz ezután egy parkolóházba menekült, ám a rendőrök egy óra múlva megtalálták és letartóztatták.

A határőrség együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé, és közölték, hogy bár alapvetően nem kommentálhatnak folyamatban lévő nyomozásokat, a munkatársaik által elkövetett bűncselekményeket elfogadhatatlannak tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.