Egy gyerek meghalt, hárman kórházban vannak

Halálos szén-monoxid-mérgezés Budapesten

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy négytagú család Budapesten a XIV. kerületben, a balesetben az egyik gyermek életét vesztette - mondta az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek.

2008.12.10 06:45MTI

A mentőket négy óra után néhány perccel riasztották a XIV. kerületi családhoz. A helyszínre két mentőautó is érkezett, a négytagú család 12 éves fiát azonban már nem tudták megmenteni. A kisebbik testvért és a szülőket kórházba szállították - mondta a sajtóügyeletes. 

A fűtési szezon elindulása után a mentőszolgálat arra kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljen a gázkészülékek megfelelő működésére. A szén-monoxid-mérgezést nagyon nehéz észrevenni, nincs igazi tünete, csak az utolsó pillanatokban jelentkezik erős fejfájás és szédülés - tette hozzá. 

Legutóbb vasárnap nyolcan kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezéssel egy budapesti társasházból, ahol egy meghibásodott cirkó gázkazán okozott balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.