Légi

Rendőrt hívtak egy felszállni készülő géphez Ferihegyen

Egy lopott mobiltelefon miatt kellett visszahívni a futópályáról.

2018.04.24 15:56ma.hu

Egy lopott mobiltelefon miatt kellett visszahívni a futópályáról a Wizz Air Budapestről a spanyolországi Alicantéba közlekedő járatát - írja a 24.hu.

A földi személyzet egy tagjának telefonja tűnt el, és azt feltételezték, hogy az egyik utas lophatta el, ezért riasztották a rendőrséget. A nyomozók felszálltak a repülőtér épületéhez visszahívott gépre és közölték, ha a tettes önként jelentkezik és visszaadja a mobilt, akkor továbbengedik a gépet.

Ekkor hátulról előre sétált egy férfi és egy nő, majd a nyomozók bejelentették, hogy megvan a telefon. A kötelező azonosítási protokoll miatt rendőri jelenlét mellett ezután elkezdték átnézni a repülőgépen lévő csomagokat is.

A telefont a tulajdonosa visszakapta, a gép végül két órás késéssel indult el.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy személlyel szemben, aki a nyomozás során szabadlábon védekezik - közölte a rendőrség. A repülőgép kifutópályáról történő visszafordítását, valamint a csomagok átvizsgálását a járat földi kiszolgálását végző cég végezte - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.