Rendőrség

Szolgálaton kívüli rendőr mentett meg a kihűléstől egy idős asszonyt

A saját otthonába vitt, majd meleg teával kínált egy szolgálaton kívüli rendőr egy átfagyott, idős nőt Zsombón.

2018.03.02 13:39ma.hu

Egy zsombói tanya udvarán, a hóesésben fagyoskodott az a 70 éves nő, akinek kiáltozására lett figyelmes egy rendőr február 28-án a déli órákban. A törzszászlós elindult a hang irányába, majd megpillantotta az udvar közepén kabát nélkül, átfagyott, havas ruhában álldogáló asszonyt.

Az asszony elmondásából az derült ki, hogy nem bírta kinyitni a lakása ajtaját, így nem tudott visszamenni a házba. A Szegedi Rendőrkapitányság tiszthelyettese úgy ítélte meg, hogy a mínusz nyolc fokos hidegben a szomszédos utcában lakó, didergő nő életveszélyben van, így saját otthonába vitte, ahol meleg teával kínálta. Az időközben kiértesített tanyagondnok a családsegítő központba szállította a helybeli lakost.

A rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek egymásra, idős rokonaikra, hozzátartozóikra, szomszédaikra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.