Időjárás - légi közlekedés

A légiforgalomban is káoszt okoz a havazás

A pénteki légiforgalomban is fennakadást okoz a havazás Nyugat-Európában, eddig három Budapestre érkező járatot töröltek.

2018.03.02 11:37MTI

Az Eurocontrol legfrissebb adatai szerint Amszterdamban, Londonban, Glasgow-ban, Edinburghben, Barcelonában és Genfben is korlátozzák a leszálló gépek forgalmát, ezért késésekre kell számítani ezeken a repülőtereken. A dublini repülőtér üzemeltetője közölte, hogy szombat reggelig a repülőteret lezárták, így egyetlen járatot sem indítanak, vagy fogadnak. Az ír légikikötő már csütörtökön sem nyitott ki.

A Ryanair a Twitteren közölte, hogy törölte összes dublini, corki, shannoni, kerry-i és knocki járatát.

Az Eurocontrol adatbázisa szerint pénteken délelőtt 245 járat késik Európában fél óránál többet, a késések 80 százaléka időjárási okok miatt alakult ki.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a Ryanair déli, illetve késő esti dublini, valamint a British Airways kora délutáni londoni járatát törölték a légitársaságok, a járatok nem érkeznek meg Budapestre, így vissza sem tudnak majd indulni.

Csütörtökön havazás miatt Nyugat-Európában több mint kétezer járatot nem indítottak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.