Állatkínzás

Mérgezik a János kórház macskáit?

Patkányméregtől és fagyállótól pusztulhatnak el azok a macskák, akik arra a területre tévednek.

2017.11.15 17:00ma.hu

Több tucat cica éldegél a budapesti Szent János Kórház környékén, viszont van, akinek nem tetszenek az állatok, ugyanis rejtélyes körülmények között tűnnek el a macskák - írja a Bors. Egy ápoló a lapnak arról beszélt, a betegek nagyon szerették a helyi cicákat, rendszeresen orvosi vizsgálatokra vitték, még bolha nyakörvet is kaptak.

A macskák három éve jelentek meg a kórház körül, a 13 kisállatból mostanra viszont már csak 4 maradt életben. A lap arról ír, két hete kezdték el a macskákat ritkítani.

"Vittem oda a vacsit Foltinak, amikor feltűnt, hogy erős vérszaga van és a szája is fekélyes. Aztán jött a segítségért a kis Artúr, akiről a vizsgálatok egyértelműen megállapították, hogy megmérgezték" - mondta az ápolónő, aki nem érti, hogy a csótányok és patkányok mellett, miért pont a macskákat kezdte el valaki bántani.

Úgy tudni, hogy befogják az állatokat, valamint patkányméreggel és fagyállóval mérgezik őket, de hallani olyat is, hogy pénzjutalom jár minden megölt macska után.

A János kórház egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.