Bűnügy

Szarvas helyett marhát lőtt, haza is akarta vinni

A kisbéri rendőrök lefoglalták a kilövéshez használt vadászfegyvert.

2017.10.02 08:05ma.hu
hirdetés

A Kisbéri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 62 éves akai férfi ellen - olvasható a police.hu oldalon.

Szürke szarvasmarhát lőtt a férfi (Fotó: police.hu)

A gyanúsított 2017. szeptember 29-én az este folyamán engedéllyel vadászott Súr, Csatár puszta külterületén. Egy szürke szarvasmarhát lőtt meg a vadászfegyverével, ami a lövéstől azonnal elpusztult. Az akai lakos segítséget kért az engedély nélkül kilőtt állat elszállításához és közben a kizsigerelését megkezdte. A tetemet később az időközben megérkező ismerőseivel járműre rakták és a tulajdonos tudta nélkül megkezdték az elszállítását.

A kisbéri rendőrök állampolgári bejelentés során Súr, Csatár pusztán ellenőrizték a járműveket. A rendőrök az egyik jármű csomagterén megtalálták a kilőtt szarvasmarhát. A nyomozók a vadászfegyvert és a hozzá tartozó öt darab lőszert lefoglalták. A 62 éves férfit 23 óra 10 perckor a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.