Orvvadászat

Törpeelefántok tetemére bukkantak Borneón

Mindkettő agyarát levágták.

2017.09.28 13:10MTI
hirdetés

Két borneói törpeelefánt tetemét találták meg Malajziában, mindkettő agyarát levágták.

Nem lehetett könnyű halála szegénynek (Fotó: Star Online)

Az egyik elefánt tetemét szeptember 10-én fedezték fel a kelet-malajziai Sabah államában, a másikét néhány nappal ezelőtt. Úgy vélik orrvadászok ölték meg őket, a hatóság nyomozást indított, bár gyanúsítottak még nincsenek – írta a The Star online kiadása.

Augusztusban egy nőstény borneói elefánt tetemét találták meg ugyancsak Sabah államban egy ültetvényen, őserdei rezervátum közelében, vele több puskalövéssel végeztek.

Úgy vélik, még a vadonban lőtték meg, az ültetvény felé próbált meg elmenekülni. Az ott dolgozó földművesek elmondása szerint nagy fájdalmakkal küszködött.

2011 és 2017 júliusa között 64 orrvadászt kaptak el – közölte a hatóság. A bűnözők többnyire Vietnamból, Laoszból, Kambodzsából és Indonéziából érkeztek.

Az elefántagyar keresett és értékes árucikk Ázsiában. Augusztus 30-án a maláj vámosok 1148 agyarat foglaltak le egy ellenőrzéskor, két konténerben szállították a csempészárut.

A Vadvédelmi Világalap (WWF) adatai szerint Borneó szigetének malajziai részén, Sabah államban kevesebb mint 1500 törpeelefánt maradt. A vadonban nagyjából 60, fogságban 80 évig élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.