Cicamentők

Lebontották a mentőautó elejét, hogy kiszabadíthassák a bajba jutott kiscicát

A kaposvári mentők nem mindennapi "műszaki mentést" hajtottak végre: egy rohamkocsi motorteréből mentettek ki egy rémült kismacskát.

2017.09.01 12:22ma.hu
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Cicát mentettek a kaposvári mentők - számolt be az Országos Mentőszolgálat.

Egyik sofőrjük vette észre, hogy szívszaggató nyávogás hallatszik a mentőállomás udvarán; mint kiderült, a hang éppen az ő autójából jött.

A mentők tanácstalanul állták körül az autót, mivel a hang a motortérből jött, de nyomát sem látták a nyávogás forrásának. Végül arra jutottak, nem tudnak mást csinálni, le kell bontani az autó elejét.

"Bajtársaink beindítani sem merték a járművet, ezért áttolták a mentőszolgálat műhelyében, ahol minden munkát félretéve azonnal megkezdték szerelő kollégáink a »műszaki mentést«. Csaknem 2 és fél óráig tartott, mire lebontották az autó teljes elejét és megtalálták a kis bajba jutottat" - írja tájékoztatásában az mentőszolgálat.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

A motortérben talált párhetes kismacskának minden oka megvolt a segítségkérésre. Miután ugyanis bemászott a motortérbe, a hűtő mögé szorult a feje.

"Hiába is próbálták bajtársaink kihúzni, olyan volt mintha a cica nyakára gyártották volna az autót. Végül a mentésirányítás kreativitása vetett véget a drámának, akik csúszós EKG zselével kenték be a pánikban levű négylábút. A kenőcstől már könnyen ki tudták szabadítani a sírástól legyengült cirmost. Az állat úgy kimerült, hogy a »sürgősségi ellátásként« kapott tej lefetyelése közben el is aludt" - tudósítanak.

A Houdini névre keresztelt kiscicát egy mentős fogadta be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.