Bűnügy

A bérpótlék miatt gyújtogattak a tűzoltók

Óránként tíz eurót kerestek a saját maguk okozta tüzekkel.

2017.08.07 13:14ma.hu
hirdetés

Letartóztattak tizenöt önkéntes tűzoltót Szicíliában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bérpótlék reményében gyújtogattak - közölte hétfőn a ragusai rendőrség. A nyomozók szerint a gyanúsítottak tüzet gyújtottak, majd lakossági bejelentést tettek a tűzoltóságnál - mindezt az óránkénti 10 eurós (több mint háromezer forintos) sürgősségi pótlék reményében - tudósít az MTI.

A Szicília déli részén található Ragusa tartományban élő tizenöt önkéntes tűzoltót csalás miatt állították elő, egy részük szándékos gyújtogatásért is felelhet.

A gyújtogató tűzoltók tevékenységére azután derült fény, miután a tartományi tűzoltóparancsnokságnak feltűnt a csapathoz befutó riasztások szokatlanul magas száma, és emiatt vizsgálatot indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.