Bűnügy

Pedofil erőszaktevőktől mentett meg két kisgyereket egy hős tanárnő a repülőn

Látta, milyen üzeneteket írogat az előtte ülő férfi, és azonnal értesítette az utaskísérőket.

2017.08.04 10:50ma.hu
Fotó: AFP

Egy éber tanárnőnek köszönhetően mentettek meg az amerikai hatóságok két kisgyereket egy pedofil párostól - jelentette csütörtökön a helyi sajtó. A rendőrök által hősként ünnepelt nő egy Seattle-ből San Joséba tartó repülőgépen ült, amikor észrevette, hogy az előtt ülő férfi gyerekek szexuális molesztálásáról üzenget az okostelefonján. Azonnal akcióba lépett.

A rendőrség közlése szerint az 56 éves Michael Kellar lebukását az okozta, hogy nagykijelzős telefonján nagy betűtípust használva csetelt a partnerével. A mobilt ráadásul az arcához közel tartotta, így a mögötte ülő nőnek jó rálátása volt az üzenetváltásra.

Amikor a nő - akinek nevét saját kérésére nem hozták nyilvánosságra - látta, hogy eleinte csak simán szexuális tartalmú beszélgetés gyermekek molesztálására tér át, saját telefonjával fotókat készített az üzenetekről, majd csendben értesítette az utaskísérőket.

A Soutwest Airlines légitársaság munkatársai értesítették a San Joséi rendőrséget, és a férfit leszállás után őrizetbe vették a Mineta San Jose nemzetközi repülőtéren. Kellart az FBI ügynökeivel közösen hallgatták ki. A Mercury News beszámolója szerint a férfi engedélyt adott arra, hogy átnézzék telefonját, azt állítva, hogy az üzenetváltás nem volt más, csak fantáziálás.

A férfi telefonjának segítségével a hatóságoknak sikerült megtalálniuk beszélgetőpartnerét. A Tacoma városában élő nőhöz azonnal kivonultak a helyi hatóságok, és a helyszínen bebizonyosodott, hogy az üzenetváltások nem csak fantáziálások voltak.

A házban egy 5 és egy 7 éves gyereket találtak, akit a hatóságok közlése szerint szexuálisan molesztáltak. A rendőrség közlése szerint a házban élő 50 éves Gail Burnworth Kellar utasításait követve molesztálta a gyerekeket. A hatóságok Kellart és Burnworth-öt is letartóztatták, és gyermekmolesztálás gyanújával börtönbe szállították.

A BuzzFeed cikke szerint Burnworth bébiszitterként dolgozott, és így fért hozzá a gyerekekhez. A hatóságok azt nem közölték, hogy a gyerekek - akikről azt sem lehet tudni, hogy lányok, vagy fiúk voltak - pontosan milyen kapcsolatban álltak a gyanúsítottakkal, és azt sem, hogy pár honnan ismerte egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.