Baleset

Szentmihályi úti tűz: Roland visszament a barátnőjéért, most kómában van

Több robbanás is volt a Szentmihályi úti tűzben, egy körülbelül hatvan négyzetméteres, műanyag-feldolgozással foglalkozó üzem égett.

2017.04.08 12:32ma.hu

Kedd délután borult lángba egy műanyagokat is feldolgozó műhely Budapest XV. kerületében, a Szentmihályi úton. A helyszínen több gázpalack is előkerült, még a TEK mesterlövészeit is bevetették, hogy ne történjen nagyobb robbanás. Az esetnek két súlyos és két könnyebb sérültje volt.

Az éppen nagykorú Ro­land egy lakkozógépen dolgozott az üzemben. A tragédia napján barátnője ment hozzá látogatóba, akivel már indultak volna haza, amikor hirtelen felcsaptak a lángok - írja a Ripost. A fiú kifutott az épületből, de nem látta a barátnőjét, ezért visszament érte. Nem tudta, hogy a lány eközben kijutott az épületből, kimászott az ablakon. Másodpercek múlva újabb robbanás történt, aminek következtében Roland testének nyolcvan százaléka összeégett.

"Az életét is feláldozta volna fiam a szerelméért. Ezzel a tettével bizonyította, hogy mennyire szereti ezt a kislányt, akire most már úgy tekintek, mintha a sa­ját gyermekem lenne. Ő szerencsére jól van, de lelkileg nagyon nehezen viseli a történteket"

- mondta a Borsnak az aggódó édesanya, Kerékgyártó Ildikó. A baleset óta a család semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott a tűz okáról. Elmondások alapján arra következtetnek, hogy egy fémcsőről lepattanó elektromos szikra okozhatta a tüzet.

A sérült fiú jelenleg az István kórház intenzív osztályán fekszik, ahol mesterséges kómában tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.