Gazdaság

Tűzifatelep működését függesztette fel a Nébih

Az ellenőrök 155 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát is zároltak szerdán a Fejér megyei tűzifatelep ellenőrzésekor.

2017.04.07 22:30MTI
hirdetés

Szabálytalanul működő tűzifatelep működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Fejér megyében - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ellenőrök 155 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát is zároltak szerdán a Fejér megyei tűzifatelep ellenőrzésekor.

A hivatal közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a faanyag kereskedelmi lánc szereplőinek tevékenységük megkezdése előtt be kell jelentkezniük a Nébih hatósági nyilvántartásába, eddig már mintegy ötezren eleget is tettek.

Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a tűzifatelep üzemeletetője nem jelentkezett be a nyilvántartásba, árusításkor nem használta a szigorú számadású nyomtatványokat. Emellett a telepen található tűzifa eredetére nem rendelkezett megfelelő igazolásokkal, a forgalmazásról sem vezetett nyilvántartást.

A zárolt tűzifa jelentős része ukrán származású import fatermék volt, amelynek jogszerű eredetével kapcsolatban a Nébih kiterjeszti a vizsgálatot az importőrre is.

A hatóság felhívja a faterméket importáló vállalkozások figyelmét arra, hogy a külföldről érkező fatermék nyomon követhetőségét igazolni kell, a jogszerű származást igazoló dokumentumoknak, angol vagy magyar nyelven is meg kell lenniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.