Bűnügy

Eltűnt a tárgyalás előtt a brutális gyilkossággal vádolt borsodi tini

Egy társával együtt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes ember megölésével vádolják.

2017.04.06 13:58ma.hu

Szerdán tárgyalták a Miskolci Törvényszéken a brutális mezőkeresztesi gyilkossággal vádolt két férfi ügyét, de egyikük nem jelent meg a bíróság előtt. A tinédzser házi őrizetben volt és nyomkövetőt viselt; mint kiderült, elhagyta a lakóhelyét és egy másik településen tartózkodik.

A tinédzsernek társával együtt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes ember megölése miatt kellene bíróság elé állnia.

Az áldozat egy idős férfi volt, akit 2015 januárjában gyilkoltak meg Mezőkeresztesen. A támadók - miután együtt ittak - sötét ruhába öltöztek, harisnyát húztak a fejükre és berontottak kiszemeltjük házába, hogy megszerezzék a nyugdíját. Rugdosták a férfit, a fejét a padlóba ütötték, közben követelték a pénzét. Később visszamentek, hogy eltüntessék a nyomokat.

A fiatalkorú vádlott tisztában volt a házi őrizet magatartási szabályaival, ismerte a szabályok megszegésének következményeit és tudott arról is, hogy a 2017. április 5. napjára kitűzött tárgyaláson meg kell jelennie, a tárgyalásról való igazolatlan távolmaradás a kényszerintézkedés szabályai megszegésének minősül. Ennek ellenére nem jelent meg, távolmaradását - alapos okkal - utóbb sem indokolta, ezért az elsőfokú bíróság az ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte az előzetes letartóztatását - tudta meg a Miskolci Törvényszéktől a 24.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.