Bűnügy

Bőnyi rendőrgyilkosság: a "baráti tűz" kizárható

Újabb szakértő erősítette meg, hogy nem "baráti tűz" Pálvölgyi Péter rendőrrel.

2017.04.05 16:28MTI

Elkészült és megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályára az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény, amelynek megállapításai megerősítik a gyanúsítottal közölteket - tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t, hangsúlyozva, hogy az ügyben a "baráti tűz" kizárható.

Nagy Andrea közölte: a nyomozás még tart, a határideje április 26., de szükség esetén meghosszabbítható.

A szóvivő február végén azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint Bőnyben a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és azonosították a lövedéket is. Előzőleg a sajtóban több helyen azt írták, lehet, hogy a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Gy. István követte el, hanem "baráti tűzben" vesztette életét Pálvölgyi Péter.

A Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak több mint hetven kérdést tett fel, amelyeket az intézmény szakterületek szerint megosztott. A daktiloszkópus, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértő február végére elkészítette szakvéleményét. Az utóbbi állapította meg, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Ezután a KNYF győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői véleményt is kért, és ez készült el most, alátámasztva a korábbi megállapításokat.

A gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság korábban április 27-éig hosszabbította meg.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Gy. István bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.