Bűnügy

Fehér port dobtak ki a kocsiból - ideggázzá változott

Ártalmas, vízzel érintkezve ideggázzá alakuló fehér port dobott ki kocsijából egy pénzügyőrök elől menekülő sofőr Tótkomlós és Makó között.

2017.03.21 13:50MTI
Illusztráció (Fotó: AFP)

Menekülni kezdett, majd kidobott az autójából egy fehér porral teli dobozt egy kisteherautó sofőrje, amikor meglátta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei igazoltatni akarják.

Miután megállították, visszamentek a kidobott dobozhoz, amelyben 45 kilónyi, zacskókba csomagolt, ismeretlen fehér por volt, amelynek egy része szétszóródott.

A szakemberek megállapították, hogy a por vegyszer, ami Magyarországon nem engedélyezett, és az ártalmas besorolásba tartozik. Mivel aznap folyamatosan esett az eső, a kiszóródott porból pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lett, értesítették a rendőrséget is.

A sofőrnek a szállítmányáról semmilyen okmánya, bizonylata nem volt, a beszerzés körülményeiről pedig többféle, egymásnak ellentmondó változatot adott elő.

A sofőrt méreggel való visszaéléssel gyanúsítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.